Uit het hart geschreven columns

Leven voorbij angst | Workshop "Mentaal Stabiel"

Hoe blijf ik staan tegenover gezag? Hoe blijf ik bij mezelf in moeilijke situaties? Hoe word ik mentaal sterk? Je weet alles zelf al. Pas je het ook toe?

Wat betekent “kwetsbaar opstellen”?

Wat betekent “kwetsbaar opstellen”? Waarom is ieder zo bang? Iedereen is gekwetst. Iedereen heeft blauwe plekken - en die doen nu eenmaal sneller zeer.

Tijdige aankondiging | Happy Accidents | Serendipity

Acht jaar waren we. Ik in ieder geval. Mijn ouders reden mijn zus en mij naar een camping waar ik nog nooit geweest was en op weg er naar toe vertelde ik zachtjes op de achterbank aan mijn zusje, dat ik een beleving had gehad; dat ik een gelijkgestemd meisje zou ontmoeten. En ik vertelde hoe dat voelde

Contact is warmte uitwisselen

In een verkilde maatschappij ontkom je er niet aan dat mensen enerzijds naar binnen gaan... letterlijk - geen hond op straat, niemand zit voor zijn deur op straat en in het winkelcentrum zie je mensen maar niemand spreekt een ander aan. Anderzijds is er die diepe behoefte om te connecten... Relatiesites en sociale media hebben het er letterlijk druk mee. Zoals ik het zie is de reden, dat we eigenlijk "warmte willen uitwisselen".

Nuchtere spiritualiteit

Als een kind mij zou vragen wat spiritualiteit is zou ik zeggen: "Dat is eigenlijk heel simpel: je gevoel, je hart volgen." Toch gaat het daar al gelijk mis, want de meeste mensen weten al niet wat dat inhoudt omdat de connectie met het hart ver weg lijkt.

Workshop Intuïtief Schilderen

Ooit kwam ik op een vakantie-adres op het Griekse eiland Lesbos langs een workshop waarin men zou gaan schilderen. Ik stond te popelen en zag het voor me, dit wilde ik heel graag - maar ik deed het niet want ik was in gezelschap. Dat idee leeft nog steeds in mij... "vrijuit schilderen"... wow... Ik geef daarom zelf een workshop "kliederen".

Verlichting | wat er gebeurt als je niet resoneert op de ander

Soms gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Om je op de proef te stellen of je iets te laten zien.

Workshop "Volg je hart". Doe jij wat je wilt? Hoe rem je jezelf af?

Workshop Volg Je Hart; doe jij wat je wilt? Hoe rem je jezelf af? Leer zelf weer verantwoordelijkheid nemen. Leer de wereld zien door de ogen van een kind.