Workshop Intuïtief Schilderen

Gedachte: "Wat vind ik nou het leukste om te doen?? Creatieven. Knutselen. Tekenen. En... Schilderen. (Of beter: KLIEDEREN!)"

Ooit kwam ik op een vakantie-adres op het Griekse eiland Lesbos langs een workshop waarin men zou gaan schilderen. Ik stond te popelen en zag het voor me, dit wilde ik heel graag - maar ik deed het niet want ik was in gezelschap. Dat idee leeft nog steeds in mij... "vrijuit schilderen"... wow... Ik geef daarom zelf een workshop "kliederen".

Ik geef daarom een workshop. Ik zorg voor schildersdoeken met lijsten in diverse formaten, penselen en acryl verf. GEEN ERVARING nodig. Eigen spullen kun je meenemen als je wilt.

"Laat het hart spreken"

Ik volgde ooit een schildercursus bij een exposerend kunstenaar en vond dat heel leuk, en tegelijk net niet bevredigend genoeg; ik miste wat. Daarom geef ik 'm nu zelf, dan komen we daaraan toe, aan die 'vrije expressie'. Daartoe reiken we naar binnen. Tevoren nemen we de tijd om die "intentie" goed neer te zetten zodat iedereen hierin mee schilderen...kan. Wat komt er in je op? Laat het lekker naar buiten komen! We laten ons leiden door "het onderbewuste".

 
Wanneer: van 11 tot 15 uur  
*geen actuele datum beschikbaar
[deze workshop  dateert uit 2013 en is als vermelding is blijven staan uit nostalgie]

Waar: Zaandam 
Waarom:
schilderen vanuit wat in je opkomt, laat je creativiteit lekker stromen
Aanmelden via telefoon of email; zie contact-knop
Wat krijg je: echte schildersdoeken + koffie + thee + lekkers

Tip: Neem zelf lunch mee, liefst iets te veel zodat we kunnen delen; zo ontstaat een "potluck" (ieder neemt wat mee). Verder zorg ik voor thee en milde muziek (mantra's van Snatam Kaur - voorproefje: http://youtu.be/f3zUYK4YU8M )
Robert Jan | facebook | speurders.nl

Naschrift:

In wezen kunnen wij allemaal kunstenaars zijn, als we daar de kans voor krijgen en niet in een bepaalde richting worden geduwd of afgeremd worden in onze eigen creativiteit. Carl Henning Pedersen (een van de Deense leden van de CoBrA-groep) zei in 1944:

"Wij moeten alle mensen tot kunstenaars maken. Want zij zijn het. Zij geloven het alleen zelf niet. Zij geloven dat kunst iets is wat men leert en wat slechts heel bijzondere mensen in staat zijn te leren. Zij weten niet dat de kunst in de mens woont en slechts te voorschijn komt door het tasten van de mens en het spel van de mens met stenen, kleuren, woorden en tonen."

bron: www.earth-matters.nl/170/7406/opvoeden/juffrouw-je-ondermijnt-mijn-creativiteit

workshop intuïtief schilderen / kliederen voor volwassenenworkshop intuïtief schilderen / kliederen voor volwassenenworkshop intuïtief schilderen / kliederen voor volwassenenworkshop intuïtief schilderen / kliederen voor volwassenen