Workshop "Volg je hart". Doe jij wat je wilt? Hoe rem je jezelf af?

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society

In deze workshop "struikelen we over" het verschil tussen Kennis en Wijsheid: doen.

Je weet zelf wel hoe alles zit en hoe het moet. Maar doe je dat ook?
Het verschil tussen willen, kunnen en doen komt in perspectief.

Aan de hand van simpele stellingen en knagende vragen komen we tot de kern. Wat weerhoudt mij om mijn gevoel en dus mijn hart te volgen? Hoe “saboteer” ik mijzelf? Kies niet langer voor afleiding of afhankelijkheid. Open je ogen, open je hart. En “Volg je hart”;
leer de wereld weer zien als door de ogen van een kind.

Is dit alles??

Om bij het begin te beginnen... Wie ben ik? Wat is mijn doel? Wat moet ik met mijn leven? In welke richting moet ik me ontwikkelen? Hoe vind ik innerlijke rust? Waar loopt dit vast en w'rom? Hoe vind ik mijn (ideale) levenspartner? Of moet ik eerst mijn eigen partner worden? Hoe dan? Hoe kom ik aan al die tegenslag? Waarom is er 'Ik wil dit maar moet dat'? Wat is eraan te doen? Hoe zit alles eigenlijk?

Vreemd eigenlijk, dat we dat niet weten... vind je niet?

"Zonder hart klopt het niet"

Interactieve workshop getiteld "Volg je hart" om ons zicht op ons functioneren in samenhang met de wereld(-problematiek) te vergroten èn hoe in contact met het hart te komen - en zo te leven. Niets nieuws uiteraard. Maar wie doet het? "Zonder hart klopt het niet" is hetzelfde als "Wie z'n hart niet volgt, loopt vast". Het eerste klinkt alleen een stuk vriendelijker...

Hoe kan ik zélf verantwoordelijkheid nemen? Hoe kies ik niet langer voor afleiding? Wat levert dat op? Hoe 'eng' is dat? Hoe leid ik mezelf af? "Is dit alles??"

Zo komen "verSLAAFing, Afleiding en Afhankelijkheid" als roken, drinken, chocola en andere drugs;), eten, relaties, seks, werken, internet, shoppen, gamen, agressie of ander extreem (verbaal) gedrag opeens in een heel ander daglicht te staan. Alles wat extreem is heeft een functie en is te herleiden namelijk.

Leer weer kijken door de ogen van een kind naar de wereld en ons eigen leven; dat blijkt een nuttige invalshoek voor verrassende ontdekkingen.  Je hebt dat lichaam niet voor niets. Het geeft signalen af. (Hoe) reageer je daarop? Bewust worden dus. Dit past in de huidige tijd(perk, Aquarius) van verandering van mentale attitude bij steeds meer mensen.

Revolutionair materiaal dus.
Alléén geschikt voor nieuwsgierige mensen ;-)


 

Faciliteren in plaats van doceren

De balans tussen ons verstand en ons hart

"Wat ik erg prettig vond, is dat Robert Jan zich niet boven je plaatst als de deskundige, maar samen met jou denkt en voelt wat er speelt. Wat er vanuit zíjn ervaring van toepassing is, deelt hij. Ik zou Robert Jan dan ook meer 'n facilitator dan een workshopleider noemen. Want hoewel hij de lijnen uitzet, doe je 't uiteindelijk samen en ook zelf. Motiverend, bemoedigend, warm, mild en toch 'n schopje onder je (ietwat te dikke) kont."
~ Ingrid van Bergen

"Essentieel. Oorspronkelijk."
~ Sandra Zwerver

"Voelde me gezien, herkende me in wat jij beschreef en voelde mij direct energieker nu er zich nieuw perspectief aandiende"
~ Joeri

"Je weet misschien niet eens half hoeveel je mij hebt gegeven. Het samenzijn, ook met de anderen, was een spirituele reis in sneltreinvaart. Dank je dank je dank je!"
~Ant

"Nu weer mens, gisteren geslapen, was kapot!!
Hoe kan het dat het zoveel energie kost om een workshop van jou bij te wonen ;-)"

 

Data

*op aanvraag

*Locatie: Zaandam; klik hier voor route en adres
*Aanmelden via email; zie contact-knop

NB: op dit moment worden er alleen workshops aangeboden waar geen vergoeding voor gevraagd wordt. Kennis delen dus, zolang ik in opleiding ben. Dit geldt ook voor persoonlijke begeleiding via email of in persoon.

Tip: plan zelf een datum "op locatie"

Volg de facebook-pagina
Deze workshop is ook te vinden als facebook-event 

 

"Volg je hart, want dat klopt"